header-image-1
bieten-5
header-image-3
20140623-162952.1153x1022x1

Nieuws

Knolbehandeling pootaardappelen

08-01-2021

Knolbehandeling van uw eigen pootgoed (uitgangsmateriaal) is een belangrijke basis voor een goede kwaliteit in het eindproduct. Door een knolbehandeling uit te voeren kunnen ziekten zoals Zilverschurft en Rhizoctonia worden voorkomen.

In de praktijk zien wij dat de hoogste reductie van zilverschurft bereikt wordt door op tijd een goede knolbehandeling uit te voeren.

Naast verschillende chemische knolbehandelingsmiddelen zijn de ervaringen met groene knolbehandelingsmiddelen erg goed. De laatste jaren zijn er veel proeven gedaan met de knol- en veurbehandeling met Aloe Vera. Dit gewas heeft een zeer sterk immuunsysteem en is vrijwel ongevoelig voor schimmels en bacteriën. Door uw gewas met deze extracten te behandelen kunt u profiteren van deze gunstige eigenschappen.

Voeg 1 ltr/ton Aloe Leaf aan uw knolbehandeling toe voor extra ondersteuning tegen verschillende knolziektes. Daarnaast verhoogt al een aantal jaren het knolaantal bij aardappelen waar Aloe Leaf is ingezet.

Voor meer informatie over knolbehandelingen en proefresultaten kunt u contact opnemen met Agro Servo.

Om de knolbehandelingsproducten op een juiste manier toe te dienen hebben we een rollenband beschikbaar met schijfvernevelaars. Voor meer informatie, tarieven of reserveringen kunt u contact opnemen.