header-image-1
bieten-5
header-image-3
20140623-162952.1153x1022x1

Nieuws

Maisrassenkeuze 2022

07-01-2022

Voor een optimaal teeltresultaat is uw maisrassenkeuze een belangrijk onderdeel van de maisteelt.

Bij de keuze van uw maisras kunt u letten op de volgende punten:

  • Stevigheid (minimaal 7,5)
  • Vroegheid (FAO max 220)
  • Zetmeelgehalte
  • KVEM opbrengst

In ons gebied zijn de volgende rassen door ons aanbevolen:

LG Conclusion: FAO 190, zeer vroeg ras met een zeer goede stevigheid. Top in zetmeelopbrengst en goede plantverteerbaarheid. Erg geschikt voor gescheurd grasland, late inzaai of nateelt van gras of groenbemester.

LG 31.205: FAO 205, vroeg ras, massale mais met een extreem hoog zetmeelgehalte. Geschikt voor akkerbouwland of percelen met meerdere jaren mais.

Beide rassen zijn beschikbaar met verschillende coatings tegen o.a. vogelvraat (Korit) en ritnaalden (Force+Starcover). 

Naast deze rassen zijn uiteraard ook andere rassen van bijvoorbeeld KWS, Pioneer of Syngenta leverbaar. Vraag naar de mogelijkheden en opties voor in dit gebied. Bekijk hier de maisfolder voor 2022. 

Wanneer er extreme druk van bijvoorbeeld ritnaalden is kan er gekozen worden om naast de zaadbehandeling ook een rijenbehandeling met granulaat uit te voeren. Dit kan met Force Evo maar ook met Tercol, een product op basis van knoflookextracten. 

Let bij de toepassing van Force Evo op het aanvoeren van fosfaat welke in het granulaat verwerkt zit.

 

Nieuw voor 2022 is LG Agrility! Agrility bevat teeltondersteunende tools die gebruikmaken van historische en actuele bodemdata, weersomstandigheden, satellietwaarnemingen en rekenmodellen. Zo maken we de teelt samen nog efficiënter en verhogen we de gewasopbrengst en kwaliteit: