header-image-1
bieten-5
header-image-3
20140623-162952.1153x1022x1

Nieuws

Onkruidbestrijding - het juiste moment benutten

15-04-2019

Om maximaal melk te kunnen produceren van uw eigen geteelde ruwvoer moeten uw percelen in topconditie zijn. Wanneer er bijvoorbeeld veel onkruiden zoals muur of ridderzuring staan, zakt de drogestof opbrengst én de voederwaarde van uw graskuil.

Het voorjaar is de ideale tijd om onkruiden zoals muur of ridderzuring aan te pakken. Door bijvoorbeeld met Tapir te spuiten tijdens groeizame, vochtige omstandigheden ruimt u een breed scala aan onkruiden op. Voor de juiste timing van het spuitmoment zijn de weersomstandigheden van belang. Daarnaast moeten de onkruiden voldoende bladmassa gevormd hebben voor een goede opname. Een mooi spuitmoment is ruim een week voor het geplande maaimoment.

Wanneer er na het spuiten veel kale plekken ontstaan is het van belang dat dit opgevuld wordt met goede grassen, in plaats van nieuwe onkruiden of straatgras. Door een probleemperceel door te zaaien kan dit verholpen worden. Voor het juiste doorzaaimengsel kunt u bij ons terecht. Grasfolder 2019

Een onderhoudsbekalking na de eerste snede is een toepassing die veel wordt gedaan. Een perceel met een pH lager dan 6,0 levert bijvoorbeeld al snel 10% minder droge stof op. Een voldoende hoge pH is belangrijk voor de opname van bijvoorbeeld fosfaat. Erg belangrijk met de huidige bemestingsnormen. Bij het kiezen van een kalksoort is een aandachtspunt de verhouding tussen Calcium, Natrium en Magnesium in de kalk. Veel gronden in deze regio zijn al zeer rijk aan Natrium en Magnesium. Deze 2 elementen aanvoeren is niet nodig en werkt zelfs averechts. Vitakal bevat 100% Calcium en dus geen Magnesium of Natrium.

 

Tapir onkruidbestrijding 2019